|
|||||||||
پاسخ به برخی سوالات همکاران پایه دوم در بخش صدا در درس علوم
انسان می تواند به روش های گوناگون صدا تولید نماید.صدای معمولی افراد از طریق گلو و دهان بوجود می آید.برای احساس این فرایند می توانید هنگام حرف زدن دستتان را روی گلویتان بگذارید،در این صورت احساس می کنید که گلویتان ارتعاش دارد.وقتی شما حرف می زنید تارهای صوتی را به ارتعاش در می آورید.برای این کار هوای درون شش ها از میان تارهای صوتی عبور می کند. در این حال تارهای صوتی مرتعش می شوند و صوت ایجاد می شود.ما می توانیم ارتعاش های تارهای صوتی را تغییر دهیم.زمانی که ارتعاش تارهای صوتی خیلی تند باشد صدار زیر(نازک) تولید می شود و وقتی که ارتعاش تارهای تارهای صوتی کند باشد صدای بم(کلفت) تولید می شود.زیر و بم بودن صداها به تعداد ارتعاش در ثانیه آن ها بستگی دارد.هر چه تعداد ارتعاش ها در ثانیه(بسامد)بیشتر باشدصدا زیرتر و هرچه بسامد کمتر باشد صدا بم تر(کلفت تر) خواهد بود.به این ترتیب است که صدای ارتعاش پوسته طبل ،بم و صدای ارتعاش سوت ،زیر است.هر چه ابعاد جسمی کوچک باشد،آن جسم تندتر ارتعاش کرده و صدای زیرتر تولید می کند و برعکس،هرچه ابعاد جسمی بزرگ تر باشدوقتی آن را به ارتعاش در می آوریم کندتر ارتعاش می نمایدو صدای بم تولید می کند.یکی از ویژگی های صدا بلند و آهسته بودن آن است که بستگی به انرژی صوتی دارد.صدای بلند انرژی صوتی بیش تری دارد و صدای کوتاه انرژی صوتی کم تری دارد.
در یکی از آزمایش های بخش صدا در علوم پایه دوم تعدادی لیوان روی میز قرار داده می شود و در لیوان ها با ارتفاع های مختلف آب ریخته می شود و از دانش آموزان خواسته می شود با مداد به لیوان ها ضربه بزنند و مشاهدات خود را یادداشت کنند.هدف این فعالیت فقط تشخیص صدای نازک (زیر)و کلفت(بم)است .در لیوانی که آب کمتری دارد و هوای بیشتری دارد صدا کلفت و در لیوانی که آب بیشتری دارد و هوای کمتری دارد صدا نازک است.صدایی که در لیوان ها بوجود می آید در اثر لرزش هوای داخل آن است.در این طبقه بندی نازک و کلفت بودن صداها مقایسه ای است. یک صدا نسبت به صدایی بم و نسبت به صدایی دیگر زیر است.
در فعالیتی دیگر از علوم پایه دوم تصاویری از دمیدن یک کودک در بطری،لرزش سیم های چنگ توسط کودک،و اره کردن چوب توسط کودکی دیگر به نمایش در آمده است:
سؤال:در هر کدام چه چیزی می لرزد و صدا تولید می کند؟
پاسخ:در بطری خالی هوای داخل بطری به لرزش در می آیدو صدا تولید می شود.
در چنگ ،سیم ها به لرزش در می آیند و صدا تولید می شود.
در تصویر سوم چوب در اثرحرکت رفت و برگشت ارّه به لرزش در می آید و صدا تولید می نماید.)ارّه نیز مرتعش شده و صدا تولید می کند.
منبع :کتاب معلم (راهنمای تدریس)علوم تجربی پایه دوم دبستان صفحات 184تا
تفسیر نقاشی کودکان
خیلی جذابه که آدم از روی نقاشی های کودکش پی به احساسات درون او ببره! اگه شما هم علاقه به تفسیر نقاشی های کودکانتونو دارین این مطلب کمکتون میکنه.
? نمادهای اصلی اندامها
? سر
معرف مرکز شخصیت، قدرت فکری و عامل اصلی کنترل فشارهای درونی است. کودکان، همیشه سرهای بزرگ ترسیم میکنند؛ ولی اگر سر، زیاد بزرگ باشد، نشانگر آن است که من کودک، بیش از حد طبیعی است.
? صورت
چون بسیار اهمیت دارد، بیشتر تنها کشیده میشود. کودکان پرخاشگر، جزئیات آن را به حد اغراقآمیزی بزرگ، ترسیم میکند؛ در حالی که کودکان خجالتی، جزئیات را از نظر میاندازند و فقط دایره? صورت را ترسیم میکنند.
? دهان و دندانها
ممکن است معنی نیاز به مواد خوراکی را نمایان سازد و نیز به معنی پرخاشگری است. اگر لبها بسته باشند، نشاندهنده? تنش و فشار است. چانه نیز تمام قدرت مردانگی است.
? چشمها
اجتماعی بودن کودک را نشان میدهد. کودکان خودستا، چشمها را با حالتهای درنده و وحشی میکشند. چون چشمها ارزش زیبائی نیز دارند؛ بنابراین دختران چشمها را خیلی بزرگ میکشند.
? دستها و بازوها
در دوران اولیه? زندگی کودک برای شناخت محیط اطراف زیاد بهکار میرود. در مرحله بعد، بهعنوان پیشرفت ”من“ و سازگاری اجتماعی بهکار میآید. کودکان ضعیف و درونگرا، بیشتر برای آدمک، پا نمیگذارند و یا او را به حالت نشسته، نقاشی میکنند.
? بالاتنه
اگر باریک و لاغر کشیده شود، مشخص کننده این است که کودک از اندام خود ناراضی است و یا از چاقی و بزرگ شدن، میترسد. بالاتنه? لاغر، ممکن است نشاندهنده? ضعف جسمانی واقعی باشد.
? خانه
در نقاشیهای کودکان، خانه بیش از هر چیز دیگری کشیده میشود. بهطور معمول، کودک خانهای معمولی و پیشپاافتاده را ترسیم میکند؛ ولی با رشد کودک، ساختمان خانه نیز تکامل مییابد. هنگامی که پدر و مادر از هم جدا شده باشند. خانه به دو قسمت تقسیم میشود و بیشتر، دارای دو در ورودی است که یک قسمت از خانه نماد زندگی خانوادگی واقعی و قمست دیگر، نشانگر زندگی تحمیلشده بر کودک است.
? درخت
ریشههائی که در زمین فرو رفته و درخت از آن غذا دریافت میکند، نماد فشارهای غریزی است. شاخهها و برگها، بیانگر طریق ارتباطی با دنیای خارج است. ریشه، نسبت به بقیه? قسمتهای درخت، اهمیت بیشتری دارد و نشانگر طبیعت عاشقانه و در عین حال، محاظفهکارانه کودک است، تنه? درخت ممکن است کوتاه یا بلند کشیده شود بچهها در سنین قبل از مدرسه، تنه? درخت را بلند ترسیم میکنند؛ ولی بعد از این سن، باند بودن درخت، بیشتر نشانگر عقبماندگی فکر و یا بیماری عصبی و یا آرزوی بازگشت به دنیای قبل از مدرسه است. اگر تنه? درخت، کوتاه کشیده شود، نشانر جاهطلبی و بلندپرواز بودن کودک است.
? اتومبیل
در جامعههای امروزی، ماشین، نماد قدرت است؛ به همین دلیل در نقاشیهای کودکان به خصوص پسران، زیاد ماشین دیده میشود. وقتی یکی از اعضای خانواده که اغلب پدر و گاهی خود کودک است، رانندگی می کنند، از دیدگاه برون فکنی اهمیت پیدا می کند. بیشتر نوجوانان به بهانه اینکه کشیدن تصویر آدم حوصله شان را سرمی برد یا سخت است، از کشیدن شکل آدم خودداری می کنند اما به اعتقاد پژوهشگران ترجیح دادن کشیدن ماشین در این دوره خود به خود نشان دهنده وابسته بودن شخص به دنیای خارج و زندگی ماشینی است. البته این مسائل بستگی به سن، فرهنگ وعوامل ذهنی و… نوجوان دارد.
? خورشید و ماه
در اغلب نقاشیهای کودکان، خورشید دیده می شود. خورشید نشانه امنیت، خوشحالی، گرما، قدرت و به قول روانشناسان خورشید به معنی پدر است. وقتی رابطه کودک و پدر خوب است کودک خورشید را در حال درخشیدن می کشد و وقتی رابطه آن دو مطلوب نیست کودک خورشید را در پشت کوه ناپدید می کند. ترس کودک ازپدر به رنگ قرمز تند و یا سیاه در نقاشی دیده می شود. البته با یک نقاشی ما به قضاوت نمی پردازیم بلکه باید چندین نقاشی کودک را بررسی کرد. ماه نشانه نیستی است. اغلب کودکان ماه را کنار قبر و قبرستان می کشند. کودکان در نقاشی خود ماه را با مرگ معنی می بخشند.
? آسمان و زمین
آسمان به معنی الهام و پاکی است. ولی زمین به معنی ثبات و امنیت می باشد. کودکان خیلی کوچک هیچ وقت خطی برای نشان دادن زمین ترسیم نمی کنند، ولی در سن 5 یا 6 سالگی که آغاز به درک دلایل منطقی می کنند به کشیدن زمین نیز می پردازند.
?حیوانات
اگر در نقاشی کودک شما تصاویر حیوانات دیده می شود ممکن است دلایل مختلفی وجود داشته باشد که شما با صحبت کردن با کودک پی به آن می برید. کودکی که در روستا زندگی می کند و یا حیوانات خانگی دارد و یا عاشق حیوانات باشد و یا حتی زیاد به باغ وحش برود طبیعی است که حیوان بکشد. پس فرهنگ و طرز زندگی کودک در خانواده از اهمیت زیادی برخوردار است. اگر کودک به نوعی با حیوانات رابطه نداشته باشد و حیوان برای او در دسترس نباشد تصویر حیوان در نقاشی او اهمیت خاصی پیدا می کند. گاهی ممکن است کودک احساس گناه و تقصیری را که تجربه کرده و جرأت نکرده آن را ابراز کند در نقاشی و در قالب حیوان نشان دهد.
مثلاً کودکی ممکن است به دلیل اینکه دیشب درجایش خرابکاری کرده و سرزنش شده احساس گناه کرده باشد و در نقاشی اش شکل حیوان خاصی را مثل مارمولک بکشد. کشیدن حیوانات درنده نشانه فشارهای درونی مخفی کودک است. مثلاً کودکی که نسبت به برادر کوچکتر تازه به دنیا آمده اش حسادت می کند، در نقاشی ممکن است گرگ بکشد که این نشان دهنده ترس و دلهره کودک از تازه وارد کوچولو است.دوستان خوبم، توجه داشته باشید که درتجزیه و تحلیل نقاشی کودکان که کاری بسیار ظریف و حساس است چون یک کار تخصصی و تجربی است شما رأی قطعی نمی دهید. کودک شما باید خودش به میل خودش موضوع نقاشی را اتنخاب کند.
شما نباید بالای سر او بنشینید و به او مداد رنگی به میل خودتان دستور بدهید. او در نقاشی کردن باید آزادی کامل داشته باشد. در پایان نقاشی از کودک بخواهید که در مورد تصاویر کشیده شده برای شما حرف بزند. این گونه اطلاعات به شما در تجزیه و تحلیل نقاشی کودک کمک می کند. کودکان را به کشیدن تشویق کنید اما آنها را مجبور نکنید که همین الان برای شما نقاشی بکشند.
? فاصله? بین اشخاص نقاشی
اعضاء یک خانواده هماهنگ، در نقاشی کودکان همیشه دست در دست هم نشان داده میشوند. نزدیک شدن دو یا چندین شخصیت، نشانگر انس و الفت واقعی آنان و یا تمایل کودک به آنان است. ولی اگر کودکی فکر کند که خواهرش بیشتر از او مورد توجه پدر و مادر است، خواهرش را بین پدر و مادر خود را دورتر از آنان قرار میدهد.
اگر یک کودک، نسبت به برادر کوچکش، احساس حسادت کند و از اینکه برادرش جای او را در گستره? عواطف پدر و مادرش بگیرد وحشت داشته باشد، ممکن است در نقاشی خود او را حذف کند یا آنکه در موضع فرزند بزرگتر قرار دهد و خود را به شکل بچه? کوچکتر ترمیم کند و یا بالاخره به سادگی جای او را بگیرد.
?جنسیت
مطالعههای زیادی به این نکته تأکید کردهاند که هنگامیکه از کودکان درخواست میشود نقش یک انسان را بکشند، اول جنسیتی را میکشند که خود دارند.
? عاملهای شناختی و ادراکی در نقاشیهای کودک
در نقاشیهای کودک، تفاوت بسیار گستردهای میزان تفکر منطقی و آگاهانه و رفتار ناخودآگاه همچنین بین ظاهر و باطن اشیاء و خودمحوری و مردمدوستی کودک، به چشم میخورد. در سنین زیر 7 سال، کودک چیزی را میکشد که فکر میکند باید باشد؛ بدون توجه به اینکه در عمل، آن را ببیند
منبع : نقاشی کودکان و مفاهیم آن، آناالیوریو فراری، ترجمه عبدالرضا صرافان، انتشارات دستان، چاپ چهارم، تهران
انتقال کرم به روده بازتاب نور رشد پیله
کاهش و افزایش جمعیت زنجیره ی غذایی انواع ماشین ها
مراحل رشد باکتری آهن ربا زلزله
بخار آب تراکم مواد حرکت مولکول ها
راه های انتقال بیماری تقسیم سلول
جهت دانلود بر روی نوشته های هر عکس کلیک کنید.
منبع: media.roshd.ir
توجه: برای اجرای این فایل به برنامه ی فلش پلیر نیاز دارید.
.: Weblog Themes By Pichak :.